MisoArchitects
Astăzi vă prezentăm un apartament din nordul capitalei cu o suprafață desfășurată utilă de 92 mp plus terase, cu 3 camere și două băi, preluat în stadiul Best Look.

Acesta este amenajat într-un stil modern care se încadrează cu succes în noul trend al amenajărilor interioare ale anului, stilul JAPANDI. Amenajarea reprezintă un mix interesant intre stilul curat şi minimalist japonez, împreună cu stilul nordic scandinav, în culori deschise şi neutre, mult lemn şi lumină. Rezultatul acestei tendinţe este unul focusat pe simplitate, căldura şi naturaleţe, sub forma unor locuinţe extrem de calde şi primitoare.

Colaborarea cu proprietarii


Beneficiarii sunt un tânăr cuplu de programatori, care şi-au dorit o locuinţă aerisită şi luminoasă, cu mobilier deschis la culoare, mult lemn şi accente de verde smarald şi teracotă, unde predomină albul și materialele naturale, simplitatea și detaliile fine, într-o atmosferă caldă, relaxantă şi primitoare. Câteva dorinte punctuale pe care ni le-au precizat de la început au fost şemineul electric din living şi candelabrul modern şi elegant din zona supantei. Am ţinut cont în amenajarea noastră de faptul că le plac călătoriile, lucrează ocazional de acasă şi le place să gătească şi să savureze împreună delicii culinare.

Proprietarii au ajuns la noi în urma recomandării unor foşti clienţi cărora le-am amenajat locuinţa acum câţiva ani, le mulţumim pe această cale şi îi salutăm cu drag. Colaborarea a decurs foarte bine, chiar dacă amenajarea s-a întins pe o perioadă mai lungă de timp decât estimasem cu toţii iniţial.

Am preluat apartamentul fiind nou, în stadiu finalizat şi curat, cu parchet montat și pereții vopsiți alb, băile finisate și echipate. Intervenţia cea mai semnificativă din punct de vedere al şantierului au fost cele două băi, pe care însă le-am remodelat complet, modificând instalațiile sanitare și refinisând pereții cu microciment. De asemenea, am realizat câteva modificări electrice punctuale pentru a crea diverse scenarii de iluminat în tot apartamentul.

Descrierea încăperilor


LIVING

Zona de zi are un caracter aparte datorită supantei spectaculoase care comunică cu holul amplu de la etaj, cu o înălţime considerabilă de aproape 6 metri şi o privelişte panoramică asupra oraşului, având în vedere că apartamentul este amplasat la etajul 10.

Astfel am hotărât din prima clipă să punem în valoare înălţimea fabuloasă a supantei cu ajutorul unei construcţii din mobilier, cu textură de lemn şi marmură, lamele de lemn şi nişe înalte, în cadrul căreia am acomodat cu succes un televizor (cu linii fine care poate fi confundat oricând cu un tablou) şi şemineul electric. Plutind deasupra tuturor, am amplasat o superbă suspensie led cu cercuri aurii de la Luminna, o piesă deosebită ca o bijuterie a casei.

Către această zonă de interes am amplasat canapeaua tapiţată de tip colţar de la Divanissimi, într-o superbă culoare smarald, iar pentru un plus de efect optic, mobila pe comanda din spatele acesteia cuprinde numeroase fâşii de oglindă, ce reflecta culorile, texturile şi lumina încăperii. Întreg peretele de depozitare a fost realizat pe comandă, cuprinzând numeroase spaţii de depozitare, o zonă de birou (care poate fi complet închisă şi ascunsă), mascând în acelaşi timp un stâlp existent al construcţiei.

Consola extensibilă, de la Mobiliani, poate interveni spontan în mobilarea încăperii, astfel încât să găzduiasca prietenii în vizită la masă.

Jocul de grinzi, structura şi mâna curentă metalică albă cu trepte de lemn şi suprafeţele mari vitrate, ne-au inspirat să creăm un spaţiu cald şi primitor, cu texturi naturale, linii fine şi jocuri de oglinzi. Peretele şi grinda îmbrăcată în vopsea decorativă din praf de piatră Marmo Antico, are pentru un plus de efect urme de cofraje şi o plintă cu banda led la baza sa (de la Elegance Decor), rezultând astfel un perete de accent în toată regula.

În holul de acces în locuinţă am propus câteva piese discrete de mobilier pe comandă, un cuier, un pantofar şi câteva poliţe cu oglindă, pentru deservirea cât mai funcţională a acestui spaţiu de tranzit. De asemenea, am închis zona tehnică de deasupra uşii cu ajutorul unui dulap discret.

BUCĂTĂRIE

Bucătăria, ce comunica liber cu livingul şi accesul în apartament, a fost una dintre provocările principale ale amenajării, din cauza spaţiului mic şi a nevoii naturale de depozitare a beneficiarilor. Scările, care iniţial erau libere fără contratrepte, au fost meşteşugit şi migălos îmbrăcate de colaboratorii noştri perfecţionişti de la Harmob, astfel încât să deservească  spaţiul cu un întreg labirint de spaţii de depozitare, sertare şi sisteme utile.

Am renunţat la ceramica existentă din zona contrablatului, înlocuind-o cu vopseaua Concrete Art de la San Marco, izolată cu microcoment Continuo pentru un plus de rezistenţă şi impermeabilitate. Textura naturală a acesteia contrastează plăcut cu albul mobilei şi lemnul pardoselii şi al scărilor, reflectând un stil curat şi armonios. Bineînţeles că electrocasnicele dorite au fost atent încorporate sau mascate, astfel încât rezultatul final să fie unul funcţional şi practic.

Zona centrală a spaţiului este pusă în valoare de o masă tip bar, cu posibilitatea de extindere, pusă în valoare de două suspensii din ratan de la The Home şi două scaune de la Domicilio.

Urcând la etaj, holul generos şi luminos ne-a permis să realizăm o bibliotecă pe comandă cu băncuţă, ideală pentru citit o carte, rememorat şi depozitat amintiri, având o superbă vedere asupra zonei de zi.

BIROU / CAMERA DE OASPEȚI

A treia cameră a amenajării noastre a fost doar parţial mobilată conform conceptului propus, având o destinaţie încă incertă. Aici am realizat pe comandă un birou ingenios cu blat şi poliţe reglabile, inspirat din proiectul nostru mai vechi Travelers’ Home. În cadrul acestuia am mascat aparatul de aer condiţionat, cu ajutorul unor uşi cu lamele atent lucrate și am integrat un cuier cu elemente rabatabile precum cel de la intrare.

Am completat atmosfera boemă cu un divan și un dulap de haine alb de la Ikea, textile fine în draperii și scaune, precum și o lustră din bambus sub forma unei pălării.

DORMITOR

Finisajele calde şi paleta cromatică plăcută, se revărsă şi asupra dormitorului matrimonial, unde furnizorul de mobilier pe comanda şi-a arăt maestria  realizând un pat flotant, frumos încadrat de tăblia de lemn ce se continuă pe perete. Pentru mascarea aerului condiţionat s-a folosit aceeaşi soluţie ca în living şi în birou, cu ajutorul uşilor riflate realizate din MDF vopsit alb.

Zona de dressing a fost complet echipată şi dotată funcţional, fiind închisă cu ajutorul unor uşi glisante de oglindă.

Culorile calde ale amenajării au aici o pată de culoare puternică sub forma unui fotoliu cărămiziu, care împreună cu catifeaua fină a draperiilor (realizate de Emerald 2000), covorul de la Ioooi, împletitura corpului de iluminat şi textura naturală a peretelui de accent cu vopsea decorativă, definesc atmosfera stilului Japandi.

La nivelul pereţilor, pe lângă vopseaua decorativă, am adus un plus de personalitate cu ajutorul vopselei lavabile grej ridicată doar până la nivelul uşii, pe care am ampalsat cuiere şi elemente decorative frumos puse astfel în valoare.

BĂI

Băile apartamentului au fost considerabil remodelate, reprezentând în acest caz cea mai amplă modificare pe care am realizat-o asupra locuinţei, însă intervențiile au fost gândite astfel încât să nu necesite neapărat decopertarea totală a finisajelor existente.

Aproape toţi pereții au fost refinisati cu microciment de la San Marco Bucureşti (aplicat peste faianța monotonă propusă de dezvoltator), obținând astfel suprafețe continue, fără rosturi, cu textură și culoare relativ uniformă, dar cu imperfecțiuni artizanale specifice, puse în valoare de iluminatul scenografic. Am optat pentru finisajul Concrete Art, sigilat cu Continuo pentru a deveni hidrofob. Am ales această variantă pentru un aspect mai nefinisat, mai natural al texturii.

În baia de la parter, beneficiarii şi-au dorit să integrăm un duş de tip walk-in, ceea ce ne-a determinat să numărăm fiecare centrimetru util al spaţiului. Având în vedere că vasul de toaletă nu putea fi mutat de pe loc (fără să spargem totul în jur), nu ne-a rămas decât să împărţim spaţiul existent între dus şi chiuvetă, rezultând o zonă de lavoar destul de mică şi înghesuită. Pentru realizarea duşului dorit, am ridicat pardoseala existentă, realizând panta necesară şi am îmbrăcat întreaga zonă în placi ceramice cu aspect de lemn. În completarea acesteia, am realizat pe comanda un corp de mobilier şi poliţe din lemn masiv, care să contrasteze frumos cu gresia gri şi cu microcimentul bej.

În baia de la etaj am schimbat toate obiectele sanitare existente (în afară de toaletă) cu unele mai frumoase şi mai potrivite de la Delta Studio, aducând din nou contrast şi textură cu ajutorul pâlcilor ceramice tip lemn şi a microcimentului aplicat inclusiv peste faianţa 3D. Cu ajutorul noii configuraţii din zona lavoarului, am putut să redăm mai mult spaţiu de depozitare şi confort utilizatorilor, inclusiv pentru un coş de rufe decorativ.

În general ne place să credem că proiectăm locuinţe perfect mulate pe cerinţele clienţilor noştri, dar în cazul de faţă acestea au coincis atât cu ale noastre, cât şi cu stilul Japandi care prinde din ce în ce mai mult avânt şi, credem noi, va reprezenta mereu un exemplu de bun gust şi naturaleţe.
Vrei un nou look pentru locuința ta? Hai să descoperim stilul care ți se potrivește!