MisoArchitects

În zona central sudică a capitalei, pe colina ce se înalţă în cadrul parculuiTineretului, a fost proiectat un cort de evenimente care să completeze funcţiunile complexe ale clubului Daimon, creând un cadru perfect pentru organizarea de evenimente.

Cu imaginaţie şi perseverenţă am reuşit să transformăm un vechi teren de fotbal într-un superb local, perfect pentru o gamă largă de adunări, având o capacitate de 350 de persoane la masă şi 800 de persoane în picioare. Sala are o suprafaţă de 600 de mp, fiind completată de bucătăria de 50 mp şi grupurile sanitare de 38 mp.

Am pornit de la o structură metalică care să permită o deschidere mare, aceasta a fost acoperită şi închisă pe două lături adiacente cu prelată albă, iar celelalte două lături au primit suprafeţe vitrate generoase, care să permită o comunicare activă cu restul complexului şi o bună iluminare naturală. Astfel latura lungă a cortului cu vedere către piscină şi latura scurtă cu vedere către restaurant, au fost tratate preferenţial, cu geamuri mari şi câte două uşi de sticlă pentru acces, însemnate cu sigla în structura materialului printr-un procedeu de ultimă generaţie.

Pe de altă parte, pereţii închişi cu prelată, au fost căptuşiţi cu rigips şi cu vadă minerală, iar decroşurile structurii metalice au fost transformate în stâlpi frumos ornaţi cu profile decorative, acestea conturând spaţiul şi creând un ambient elegant. Plinta şi profilele realizate dintr-un material dur rezistent la şocuri, polimer vopsit, completate de cornişa decorativă din polistiren, pusă în valoare de benzi de lumină cu LED, reprezintă elementele ce accentuează eleganţa spaţiului prin simplitatea formelor şi uniformitatea culorii albe.

Finisajul alb al zonelor cu profile, este completat în partea superioară de peste brâu, de vopseaua decorativă inovativă Ottocento, ce reproduce efectul acoperirilor tradiţionale cu catifea, având o imagine neuniformă cu reflexii strălucitoare. Aceasta are pe lângă avantajele decorative şi efectele impresionante, o întreţinere bună în timp, permeabilitate la vapori, durabilitate ridicată şi lavabilitate facilă.

Piesa centrală, amplasată în axul intrării principale, iar în cazul unei nunţi în spatele prezidiului, este oglinda de dimensiuni generoase, cu o lungime de 9 m, formată din pătrate bizotate încadrate într-o ramă de profil. Aceasta măreşte vizual spaţiul sălii, oglindind zona verde şi piscina, şi formează superbe jocuri de lumină şi culoare.

Corpurile de iluminat au fost realizate pe comandă, fiind proiectate şi dimensionate special pentru acest spaţiu. Cele 5 candelabre, 4 formate din 7 corpuri şi unul central format din 11 corpuri, sunt prinse de structura metalică a cortului pe o bază solidă. Piesele au dimensiuni şi înălţimi diferite, fiind formate din materiale uşoare şi rezistente, cu un design modern şi original, ce oferă spaţiului necesarul de lumină şi ambianţa oricărui tip de eveniment.

Pardoseala a fost tratată cu mocheta model Verdicchio de provenienţă belgiană, clasa 33 pentru trafic intensiv, cu nuanţa neuniforma de bej, elegantă dar şi andurantă în timp. Pe zona centrală destinată ringului de dans a fost amplasată o suprafaţă de parchet, care să permită o flexibilitate mai mare de mişcare şi o delimitare a spaţiului.

Tavanul a fost izolat fonic cu două straturi de burete, simplu şi cofrat, amplasate între cadrele metalice ale structurii, astfel încât să capteze zgomotul şi să împiedice propagarea acestuia în afară cortului. Din axul median al cortului pornind către cele două lături lungi ale acestuia, se desfăşoară pânze de georgette fine, ce curg în falduri plăcute, creând un tavan elegant, simetric şi uniform.Culorile pale şi formele simple ale sălii, permit o bună adaptare la orice tip de eveniment, fiind uşor maleabil oricărui decor, prin accente de lumină sau texturi personalizate. În capătul sălii, poziţionate simetric pe perete, sunt amplasate două uşi duble albe, semnalizând prin texte elegante din polistiren, funcţiunea încăperilor din spatele lor, grupurile sanitare şi bucătăria. 

Cortul este separat de grupurile sanitare printr-un spaţiu tampon sub forma unui mic hol de acces, tratat similar la nivelul finisajelor, pus în valoare de o scenografie creată dintr-o oglindă mare de 2 m, conturată de o majestoasă draperie de catifea.

Grupurile sanitare au fost tratate cu finisaje calitative şi moderne, paleta cromatică deschisă continuând şi în cadrul acestor spaţii. Gresia albă cu textură fină de parchet, este completată în baia doamnelor de faianţă cu formă elegantă neregulată, iar în baia domnilor de formă hexagonală, conform ultimelor tendinţe de design. În ambele spaţii, faianţă urmează o regulă aparent aleatorie pe perete, aceştia fiind placaţi până la înălţimi neregulate, respectând însă spaţiile mai expuse, cum sunt cele din imediata apropiere a chiuvetelor sau a pisoarelor.

Uşile cabinelor şi separatoarele pisoarelor reprezintă piese centrale, atent decorate şi dimensionate, astfel încât să preia identic modelul faianţei în varianta acesteia negativă, transpunând conturului cu linie albă pe un fundal gri. Tehnică folosită pentru personalizarea sticlei este una inovativă, aceeaşi care a fost folosită pentru inscripţionarea siglei pe uşile de acces.

Chiuvetele alese sub formă de boluri sunt amplasate pe un blat din piatră de material compozit Technistone, de culoare albă cu linii simple. Oglinzile impunătoare, înalte de 1,5 m dau profunzime spaţiului, acestea fiind de asemenea iluminate din spate cu banda LED, ce aruncă lumina ambientala pe perete, creând un contur perfect.

Bucătăria este subdivizată în 3 zone funcţionale: spălător, zona pentru prepararea mâncării calde, şi oficiu de primire cu zone de depozitare şi frigidere. Finisajele acesteia respectă standardele impuse, pereţii sunt placaţi cu plăci de inox, iar pardoseala este acoperită cu sapa epoxidică.

Structura cortului este completată la exterior pe latura către piscină, de câte un stâlp înclinat în dreptul fiecărui element vertical structural, formând o superbă pergola din lemn, acoperită la rândul ei cu prelată şi pânze decorative, creând un spaţiu plăcut şi o zonă de acces ideală, înainte de intrarea în sala de evenimente. Spaţiul protejat de pergola este decorat cu mobilier modular de lemn alb cu perne bej, găzduind până la 150 de persoane într-un ambient primitor.

design-interior-de-calitate.jpg design-sala-de-nunti.jpg sala-de-evenimente-Daimon.jpg mobilier-de-exterior-personalizat.jpg amenajari-interioare.jpg complex-Daimon.jpg cort-de-evenimente.jpg design-interior-spatiu-public.jpg nunta-Daimon-Events.jpg design-nunti.jpg design-pergola-din-lemn.jpg design-sala-de-evenimente.jpg terasa-Daimon.jpg elemente-de-efect-design.jpg evenimente-corporate.jpg iluminare-exterioara-design.jpg design-spectaculos-bai.jpg pergola-lemn.jpg management-proiect-design.jpg supraveghere-de-santier.jpg constructii-temporare.jpg