MisoArchitects

PROIECT: Studio
LOCAŢIE: Vernescu Residence, Bucureşti
SUPRAFAŢA: 50 mp
BUGET: 15.000 Euro
DURATA: ianuarie – martie 2016
PROCENT DE RESPECTARE A DESIGNULUI PROPUS: 95%
NUANTA LEMN: Stejar Arlington

Fotografii profesionale realizate de Alexandru Dragoi

 

 

 

 

 

 


Studioul, desfăşurat pe o suprafaţă de 50 mp şi compus dintr-o camera generoasă de 45 mp şi o baie de 5 mp, are o formă dreptunghiulară în plan, pe latura sa scurtă având două zone vitrate destul de limitate.

Amenajarea acestui studio a pornit de la forma alungită a camerei, de la problema luminii naturale slabe, precum şi de la necesitatea de a integra şi zona bucătăriei în cadrul încăperii. Ne-am concentrat pe delimitarea funcţională a spaţiului existent, încercând să maximizam fiecare colţ şi să creăm zone diferite pentru fiecare activitate. Astfel am repartizat cei 45 de mp în 5 zone, separate vizual într-un mod cât mai puţin intruziv, pentru a nu fărâmiţa spaţiul: living, bucătărie, birou, dormitor şi intrare cu depozitarea aferentă. Cromatica aleasă a fost puternic influenţată de lipsa luminii naturale, am mers pe culori deschise şi calde, care să compenseze şi să creeze în contiuare un spaţiu cât mai plăcut. Accentul de culoare este reprezentat de canapeaua din living, un galben puternic de culoarea porumbului, transpus în dormitor la nivelul unui tablou realizat de noi însene special pentru acest proiect.

Ca şi în cazul cromaticii, finisajele au fost alese din considerent funcţional pentru a suplini o carenţă, astfel am optat pentru suprafeţele albe lucioase, îmbinate cu imitaţie de esenţă de stejar. În cadrul acestei amenajări au jucat un rol esenţial două elemente: oglinzile, placate pe pereţi atât în zona de living, dormitor şi intrare, amplasate strategic pentru a reflecta şi a crea jocuri de lumină şi culoare captivante, şi un perete de sticlă fumurie de nuanţă bej închis, care separă zona de zi de zona de noapte, permiţând în acelaşi timp un grad ridicat de transparenţă între acestea. Placările pe pereţi cu alăturări de oglinzi, lemn şi un placaje din mdf special personalizat în atelier cu finisaj de cupru şi pete realizate cu acid şi vopsea, conferă personalitate şi originalitate spaţiului.

În cadrul studioului am creat “insule” cu destinaţii diferite care se întrepătrund, creând astfel un tot unitar şi un spaţiu care funcţionează eficient. Cea mai mare suprafaţă a fost alocată zonei de zi, compuse din living şi bucătărie, acestea două fiind delimitate de o piesă de mobilier cu funcţionalitate multiplă: bar, şemineu şi biblioteca, poziţionată strategic pentru a alimenta fiecare spaţiu cu un element necesar şi reprezentând astfel nucleul central al distribuţiei zonelor funcţionale.

Piesa este realizată din mdf şi pal melaminat ce imită stejarul şi este placată cu sticlă specială termorezistentă în zona şemineului cu bioetanol. Forma sa permite o utilizare complexă din fiecare unghi şi este atent realizată cu detalii care să îi confere originalitate, precum placarea dublă în zona de bibliotecă.

Instalaţiile termice au de cele mai multe ori un aspect inestetic, pentru a soluţiona această problema am propus un mobilier care integrează caloriferul, mascându-l complet fără a-i afecta funcţionalitatea. Finisajul traforat utilizat permite distribuţia uniformă a căldurii şi are un aspect plăcut şi modern. În cadrul acestei piese a fost integrat şi televizorul şi o zonă de depozitare, încadrată simetric de cele două ferestre.

Amenajarea living-ului conţine de asemenea o canapea de tip colţar cu linii simple şi moderne, reprezentând în acelaşi timp accentul de culoare al compoziţiei.
Bucătăria într-un singur front, cu un design simplu şi elegant, cu finisaje lucioase pentru a reflecta lumina şi cu blat în aceeaşi nuanţă de lemn, este pusă în valoare de o linie de lumina cu banda led şi de electrocasnice albe moderne.

Zona de lucru a fost creată într-o nişă a structurii de rezistenţă, o zona aparent greu de mobilat care a fost transformată cu uşurinţă într-un birou generos şi util. Design-ul scandinav, îmbinarea de texturi de lemn cu alb, şi scaunul semnat de Ray Eames, creează un colţ de studiu îmbietor. Acesta mică oază de studiu este completată de biblioteca deschisă ce delimitează zona de lectură de zona de noapte şi care poată fi accesată din ambele părţi.

Dormitorul, delimitat de peretele de sticlă şi biblioteca, cu acces direct din ambele părţi, este pus în valoare de placajul personalizat realizat în atelier şi frumos încadrat de oglinzi. Patul tapiţat într-o culoare neutră şi noptierele albe, creează fondul perfect pentru accentele de culoare şi conferă confortul necesar unei zone de odihnă.

Corpurile de iluminat alese sunt importate din Italia şi au că element de design comun în cazul plafonierelor multe becuri şi surse de lumină puternice, aruncând de asemenea interesante jocuri de umbre la nivelul pereţilor.
Decoraţiunile alese sunt moderne, textile uni la nivelul draperiilor şi covoarelor, piese decorative funcţionale şi plante adaptate condiţiilor de lumină şi spaţiu.

 

canapea-coltar-divanissimi.jpg design-interior-studio.jpg design-garsoniera-lux.jpg design-spatii-separate.jpg design-eficient-al-spatiului.jpg design-banda-led.jpg design-bucatarii-albe.jpg design-cozy-home.jpg seminee-maranti-fire.jpg design-romantic.jpg biblioteca-de-separare-spatiu.jpg design-cu-accente-de-culoare.jpg design-miso-architects-1.jpg mobilier-pe-comanda-movi-design-3.jpg perete-de-sticla-interior.jpg perete-sticla-glas-expert.jpg placari-mdf-textura-cupru.jpg placari-spectaculoase-de-pereti.jpg