MisoArchitects

PROIECT: Studio
LOCAŢIE: Vernescu Residence, Bucureşti
SUPRAFAŢA: 51 mp + terasa
BUGET: 20.000 Euro
DURATA: ianuarie – martie 2016
PROCENT DE RESPECTARE A DESIGNULUI PROPUS: 95%
NUANTE LEMN: Pal Cremona Nisip; MDF furnir stejar

Fotografii profesionale realizate de Alexandru Dragoi

 

 

 

 

 

 


Garsoniera, desfăşurată pe o arie de 51 mp şi compusă dintr-o camera generoasă de 40 mp, o bucătărie de 7.2 mp şi o baie de 3.8 mp, beneficiază de o suprafaţă vitrată considerabilă cu o lăţime de peste 5 ml. Studioul deţine de asemenea o terasă deschisă foarte spaţioasă (aproximativ 20 mp) cu vedere către stradă Sfinţii Voievozi şi în plan secundar către Calea Victoriei.

Pornind de la formă camerei, ţinând cont de avantajul luminii şi poziţionarea faţă de zona funcţională a bucătăriei, am decis să împărţim camera în două spaţii: cea de zi şi cea de noapte. Această delimitare este realizată prin diferenţierea texturii şi înălţarea pardoselii între cele două zone, dormitorul fiind ridicat pe o platforma, accesibil prin două trepte, din living şi din hol. Platforma are şi rol funcţional, în cadrul ei sunt amplasate zone de depozitare, sub formă de sertare sau de chepeng. Sertarul principal va avea sistemul şi dimensiunile unui pat simplu, astfel încât în caz de nevoie să poată primi o saltea pentru a găzdui o persoană.
Delimitarea se realizează de asemenea printr-un perete de lamele din lemn de stejar, prinse cu un sistem special realizat pentru a-i permite fiecăreia să se rotească în jurul propriului ax, formând astfel un perete închis.

Finisajele utilizate sunt multiple, de la furnir de stejar pentru placarea podiumului şi peretelui de lamele, la MDF mat cu frezări speciale pentru mobilier şi bucătărie, tapiţerii textile plăcute la atingere sau marmura pentru măsuţa de cafea. Toate elementele compoziţiei au fost achiziţionate de la diferiţi furnizori şi colaboratori cu care lucrăm, iar piesele custom made au fost realizate pe comandă în atelier în urmă unui proiect personalizat.

Peretele cel mai lung al studioului este placat în întregime cu mobilier, fiind un element important atât din punct de vedere estetic cât şi funcţional, cea mai mare parte a depozitării fiind posibile în cadrul sau. Diferenţierea spaţiului este vizibilă pe acest perete: în partea de dormitor va avea împărţirea unui dulap de haine, cu uşi cu design neregulat, iar în zona de zi, alt tip de împărţire pentru depozitare. În cadrul său a fost amplasat un şemineu cu bioetanol încorporat pentru o atmosfera cât mai primitoare.

De partea cealaltă, peretele este îmbrăcat într-un finisaj de accent, ce imită betonul aparent, pus în valoare de două aplice simple albe.

Dormitorul, fiind amplasat într-o zona mai puţin luminoasă, este ajutat de un element de design spectaculos, un perete cu placaj neregulat şi iluminare led, ce creează un joc de umbre interesant, oferind spaţiului o lumina ambientală plăcută.

Zona de zi este mobilată cu piese simple şi moderne, în culori deschise, cu un accent de culoare reprezentat de un fotoliu turquoise. Barul este pus în valoare de jardiniera cu plante decorative Spatiphyllium şi de scaunele înalte care îl completează. Măsuţa de cafea, realizată dintr-un cadru metalic de culoarea cuprului şi un blat de marmură, are o silueta discretă şi elegantă, ocupând poziţia centrală a livingului.

Corpurile de iluminat alese sunt realizate manual în Spania de către un furnizor foarte apreciat de noi LZF, aceştia producând piese unicat din foiţa de furnir. Astfel piesă centrală din living este modelul Agatha (semnat de Luis Eslava Estudio), iar cea din dormitor modelul Gea (semnat de Marivi Calvo).

canapea-divanissimi.jpg servicii-de-design-specializat.jpg bucatarii-movi-design.jpg amenajari-bar-rezidential.jpg design-perete-de-lamele-lemn.jpg bar-cu-flori.jpg design-seminee.jpg design-seminee-cu-bioetanol.jpg kare-design.jpg amenajari-interioare-de-succes.jpg amenajari-reusite-dormitor.jpg design-perete-placat.jpg design-spectaculos-dormitor.jpg eficientizarea-spatiullui-in-design.jpg exclusive-floors.jpg miso-interior-design.jpg pat-single-incastrat.jpg